כולנו מתמודדים עם מתח, אבל אנחנו יודעים כמה טוב יהיה לנו מבחינה פיזית ונפשית, אם היינו יכולים להעלים אותו או לפחות להרגיע את המתח לזמן מה. מתח יכול להיות דבר חיובי- הוא מניע אותנו בזמנים שיש לחץ בעבודה או מבחן, אך עוד ועוד מחקרים מראים כי לחץ כרוני משפיע על הגוף באופן דומה לתזונה גרועה, מחסור בשינה או אורח חיים בלתי פעיל.
הידעתם ש- 75 עד 90 אחוז מכלל הביקורים לרופא קשורים למצב שנגרם על ידי מתח? (1). הלחץ משפיע על הבריאות שלנו בכל כך הרבה דרכים. ניתן לראות בעיקר שינויים הורמונליים, לחץ דם, ודלקות שונות בגוף.
לחץ משמעותי על פני תקופה ארוכה נחשב כרוני, והא יכול לגרום למספר מחלות כמו: מחלת לב, הפרעות עיכול, מחלות אוטואימוניות, סוכרת, עליה במשקל, השמנת יתר, הפרעות נפשיות ואפילו סרטן.
בואו נודה- הלחץ שאנחנו חווים יום יום לא הולך לשום מקום, ובדיוק בגלל זה חשוב יותר מתמיד למצוא דרכים טובות לגרום ללחץ לעבוד בשבילנו.
אנחנו לא תמיד יכולים לשלוט על הלחץ, מאיפה הוא יבוא. אבל אנחנו כן יכולים לשנות את איך שאנחנו מגיבים אליו. גוף האדם מסוגל לחיות עם מתח בצורה טובה מאוד אך הוא צריך ללמוד לעשות זאת נכון, עם קצת תרגול תהיה לנו את יכולת ללמוד להשתמש במתח לטובתנו ולהיות יותר ערניים, חדים, קשובים ורגועים.
הטיפול ברפואה סינית עוזר מאוד לכאבים ומקל באופן מידי, ופותר את הבעיה מן השורש.
אם אתם רוצים להרגיש טוב יותר, להוריד את הלחץ, לישון טוב יותר ולהיות יעילים הרבה יותר
עד שתבוא לטיפול הנה 6 דברים שניתן לעשות:
1. כושר גופני/אירובי
הדבר היעיל ביותר לשחרור הגוף ולהוריד מתח הוא אירובי. היתרונות של פעילות גופנית סדירה הם מדהימים:
חיזוק מערכת החיסון, שיפור השינה, הסדרת תהליכים מטבוליים, איזון בלוטת התריס, איזון הסכרת, ירידה בדיכאון(2), יותר אושר, משפר ביטחון עצמי.
2. יוגה
היוגה מחזקת את הקשר בין גוף ונפש, משפר את יכולת הנשימה וגמישות הגוף (מנטלי ופיזי), נותנת שליטה על חרדה. סקירה של למעלה מ -35 ניסויים קליניים בדקו את השפעת היוגה על רמות לחץ ובריאות כללית ומצאו שיוגה נותנת שיפור משמעותי עבור רוב האנשים. (3)
3. מוזיקה
מוזיקה היא דבר מרומם ומרגיע כאחד. ממצאי המחקר מצביעים על כך שהאזנה למוזיקה משפיעה לחיוב על מערכות הלחץ, משפרת את זמן ההחלמה, ויש לה יתרונות לאיזון הורמונאלי ולתפקוד המוח. (4)
4. מדיטציה/תפילה
מדיטציה ותפילה הן דרכים מוכחות להורדת מתח ודאגה, אפשר לעשות אותם בכל מקום ובכל זמן.
5. ניהול מתח
האם המתח הוא לטובתי או לרעתי? מסתבר שאנחנו מחליטים. מי שהרגיש שהמתח פוגע בו והוא לרעתו באמת כך היה ומי שחשב שהמתח עוזר לו להתמודד טוב יותר עם המצב, מצבו הגופני היה הרבה יותר טוב.
המתח בא לעזור לנו להתמודד עם מצב מלחיץ, הגוף מזרים לנו יותר דם, מעיר וממקד אותנו. (7)
6. תזונה נכונה
חשוב לתת לגוף אספקה מתמדת של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון, שומנים איכותיים, אלקטרוליטים, וחלבון איכותי כל אלה נועדו כדי לעזור למוח להתמודד טוב יותר עם מתח, וכל הגוף מרוויח.
חשוב ביותר לאנשים הסובלים ממתח להקפיד על ויטמין B, אומגה 3 איכותית. ולהוריד קפה וסוכר כמה שניתן. קפה לא מומלץ לשתות אחרי 18:00 בערב.
Commentaires